Direktlänk till inlägg 29 juli 2015
Jag gjorde ett vanligt potatismos :) ett tips är att när man kokar potatisen att den är i små bitar eller skivor, dock inte mindre Än 0.5 mm för då håller dem inte ihop :)
Koka dem i små bitar lägg i lite margarin, salt och peppar detta fastnar och dras in i potatisen och ni har en jättebra grundkryddning på moset :) sedan tar jag elvispen slår sönder potatisen och har i mjölk tills rätt konsistens, inget smör eller grädde behövs :) dessutom kryddar jag moset med timjan :)
Ärtorna är dem frysta sorten från Findus med ångpåse :) tycker dem är godast och man över kokar dem inte så lätt :)
Rödspättan:
Köpte faktiskt djupfrysta filer denna gång eftersom jag orkade inte åka till två ställen ;)
Sedan panerade jag dem i
1 vanligt mjöl
2 uppvispat ägg med lite mjölk ca 1msk per ägg till mina 9 filer behövdes 2 ägg :)
3 en blandning av ströbröd, salt, citronpeppar och kryddorna franskaörter, örtagård och örtsalt :)
Där efter stektes dem på medelvärme direkt efter paneringen :) panera precis innan dem åker i pannan så lossnar inte paneringen :) tips vid paneringen ha en skål med vatten framför dig så du kan skölja av händerna under paneringen ju mer du har på fingrarna desto mer lossnar från fisken :)
Erik gav tummen upp för denna mat :)
Såsen köpte jag färdig för min version har inte blivit bra den gångerna som jag gjort det ;) letar efter det receptet :)
Då jag råkade somna sent för att jag lyssnade på musik är jag idag katastrof trött :) har bestämt mig för att försöka sluta svära så mycket son jag gör :) jag är lycklig och glad och snart är vi tillsammans :) jag borde gå in och dusha men just nu är...
Idag har jag bara 2 lektioner :) och så ska jag jobba med tekniken med en vikarie :) vi ska skriva ut prov och de case vi gjorde förra veckan :) dessutom så är tanken att vi ska rätta massa teknikuppgifter som inte rättats ännu :) så det hoppas vi ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||||
|