Alla inlägg den 28 juli 2012

Av Cecilia - 28 juli 2012 23:44

Jag känner idag har bloggandet varit fruktansvärt depprimerande så här kommer ngt som man inte kan deppa åt :)


Den här katten älskade min lillasyster när hon var typ 2-3 år och kokobombombom låten XD :) hon tyckte mest om den när den är omgjord och skrattar :)

http://www.uppslaget.se/klipp.asp?id=14652 

fruktansvärt roligt :)


 

Jag älskar att katten ser så förtvivlad ut :) sååååå söt :)


 

 Tänk att hitta de där godinagrna i tekoppen :)


hahaha kan inte sluta skratta :)


Så nu känner jag att det är lite ljusare på bloggen :) ha en trevlig kväll och natt medans jag jobbar :) 

Av Cecilia - 28 juli 2012 23:18

Idag har min blogg varit ganska deprimerande så idag blir det 3x Hiss och en Diss :)


 

Dagens Första Hiss är Min underbara familj som stöttar mig och min underbra Farmor (jag säger farmor för det är det hon är men egentligen så är hon min lossas pappas mamma men det är orellevant hon är och kommer alltid vara min farmor <3) och idag så erbjöd hon sig att vara ett stöd för mig på måndag helt underbart, så skönt att slippa gå igenom allt själv känner jag nu, jag förväntade inte att hon skulle hjälpa men det gjorde hon, och det behövdes farmor <3 jag kan inte gå igenom det här själv... så tack farmor för detta <3 <3



Min andra Hiss idag är Dumle <3 alltså denna chokladen är så fruktasvärt god... hur kan man klara sig utan den och det ända som är godare än dumle orginal är dumle klubbor... det går ju inte att tröttna på dem <3 så fruktansvärt gott <3



 

I Livets pärlor presenteras Biskop Martin Lönnebos Frälsarkrans, denna lilla krans med 18 pärlor som rymmer livets alla nyanser.

Bilder och tänkvärda texter ledsagar dig in i livets väsentligheter och introducerar såväl Frälsarkransen, upphovsmannen Martin Lönnebo och hur kransen kan brukas. Texterna lyfter särskilt fram stillheten och det inre samtalet med Gud.

Livets pärlor är själens och kroppens väg för den andligt sökande. Den har för många varit en lättillgänglig introduktion till Frälsarkransen.

Boken har funnits under flera år och i tidigare utgåvor haft ett radband som medpaketerats. I denna nya utgåva säljs boken utan medföljande radband


Det är en helt underbar bok och får dagens Hiss nummer tre idag <3 Det är denna bok som är steget efter en kvinnas resa för mig :) men idag var den dag som jag hittade mitt armband :) eller hittade och hittade idag behövde jag det som ett stöd <3


 

Dagen Diss är min deprimerande blogg :) jag ska lägga in lite positivt ibland med jag lovar :) hihi :) men just nu håller jag på att rannsaka mig själv och det är positivt men man känner sig sjukt deppig för man kommer bara fram till mer och mer frågor :/ men snart är En Kvinnas Resa utläst och jag har gått igenom allt jag vill gå igenom :)


hoppas ni kommer orka med detta <3

Av Cecilia - 28 juli 2012 18:44

 

Varje kapitel börjar med ett citat som förklarar lite om vad kapitlet handlar om. Jag har valt att ta med dem för att ha en liten introduktion i vad kapitlet handlar om samt att det är bra visdomsord :)

Kap 4:

Herre visa mig din väg och gör mig villig att vandra den

Heliga birgittas bön


"Jag mår bra idag" sa han "I morgon kanske det är annrlunda, men just nu mår jag bra. Jag känner att den här vandringen kommer göra mig gott på många sätt... Hur mår du?" (Sid 47).

Hmm hur mår jag... Jo för jävligt jag har 22 års nedtryckta och gömda känslor innan mig. Den enda gång jag egentligen visat mina känslor är när det blir för mycket och då visar jag endast tillräckligt mycket för att jag ska kunna gå vidare för stunden. Det är ett helt sjukt beteende och ett idiotiskt system. Det gör att jag känner mig fruktansvärt ensam. Jag litar inte ens på att saker och ting blir rätt gjort om jag inte gör det själv. Mitt kontrollbehov är sjukt, och det handlar om att jag är så vilsen i mig själv, och så ledsen jag vet inte i vilken ände jag ska börja i. Det enda sättet för mig att orka är att organisera allt utanför mig att orka är att organisera allt utanför mina känslor. Allt har sin plats och rätt ska vara rätt. Detta är en av anledningar till att jag hatar grupparbete för jag anser att om inte jag gör allt så blir det inte rätt. Idiotiskt. Jag jobbar hellre ihjäl mig än att släppa vissa delar, det har blivit bättre men är långt ifrån bra. Önskar bara att jag visste hur man ska ta sig ifrån detta... jag behöver grävja djupare i mitt inre och hitta det verkliga problemet: anledningen till att jag beter mig så här. Det är den jag måste finna, lösa och sedan förstå för att sedan kunna börja jobba med att hitta strategier för att den inte ska komma tillbaka. Det är vad jag måste lösa för att kunna må bra.

Nästa frågeställning är läkning av brustna hjärtan, har jag någonsin läkt? hmm nej jag har istället hittat en ny kille/syssla som hållt mig sysselsatt för att slippa ta tag i känslor. Hela tiden samma mönster som kommer tillbaka hela tiden samma problem som gör att jag kan inte kan visa känslor. Jag måste förändra mig, jag måste det. jag kommer inte orka annars. Jag har gått in i en del "väggar" och sedan  sovit bort 2-3 veckor. Vaknar sedan en dag och bestämmer mig för att det sög och fortsätter sedan i samma spår. Jag har försökt på olika sätt att bli av med detta men det hjälper ju inte. Jag har pratat ed många olika kuratorer/läkare men så fort jag känner att de kommer för nära inpå så flyr jag... Hmm det för mig att tänka på att jag kanske inte vill ändra på mig ändå? Vill jag må så här i resten av mitt liv????


Kap 5

... och hela vårt liv, från födelse till död, men alla dess drömmar, är det inte i sin tur en dröm, vilken vi tar flr det verkliga livet, vars realitet vi underlåter att ifrågasätta endast därför att vi inte känner till det andra, verkligare livet?

Leo Tolstoj 


Inom alla finns det ett ungt osäkert barn, som hela tiden gör sig påmind. Men det gäller att man kan komma över den osäkerheten och lugna barnet inom sig och säga att det är lungt, jag har kontroll du behöver inte vara orolig. Jag känner istället att jag jag använder kaxighet och att spela på mitt utseende. Jag tar inte kontroll över mina känslor jag gräver ner dem och döljer dem bakom en idiotisk fasad, Jag står fast vid att jag har en fasad men att den används när jag känner att jag måste. men det är inte så att jag spelar ett spel med allt jag säger och känner. Jag väljer att vara glad och positiv för ingen mår ju bra att vara ledsen heka tiden. Jag går in i varje dag med inställningen att jag ska vara glad. Livet går betydligt lättare om man är glad. Inget snack om saken. Och det känner jag är en bra egenskap att kunna ha men det sker i mitt fall på bekostnad av vissa käsnlor. Jag måste finna en balans i att känna mig bekväm i att visa känslor och leva ett glatt och lyckligt liv. Jag är ofta glad det är nr jag är själv som kännslorna kommer över mig. Därför hatar jag att vara själv. Men det är ngt som jag ska träna på.

"Det var som om hon befunnit sig  mitt i ett skådespel utan att veta vilken roll som var hennes" (sid 57) hmm jag måste hitta min plats och känna mig nöjd med den jag är och vad jag kan lära andra människor.


"ibland känns det som om vi har mycket att lära av tredjevärlden än de av oss: människorna där står i större kontakt med sig själva. Inte som vi som hela tiden jäktar efter saker som ligger utanför oss. Lyckan står inte att finna där ute. Den finns här i hjärtat." (sid 63) en klok tanke av en gammal man. Det här är också aspekter i mitt liv och i många andras liv med. Man drömmer om ett liv i offantlig lyx man tror att frihet är att kunna konsumera som man vill och bara göra det som är roligt. Men jag tror att jag börjar få en annan uppfattning. Frihet är att kunna veta att man klarar sig denna månad ifrån betalningsanmärkningar att man i slutet av månaden har pengar kvar till att unna sig ngt roligt eller att spara till en dröm. Jag tror att ett liv där alla drömmar uppfylls och inget är omöjligt är ett tråkigt livl Att däremot leva med ngn man tycker om i ett område man trivs i utan ekonomiska problem det är frihet. man blir inte lyckligare eller friare utav konsumtion. Man blir olyckligare. Visst jag känner att det är as tråkigt hemma utan tv men egentligen så är det ganksa skönt. jag har även tröttnat på de filmer jag har hemma. Jag har funnit en frihet i att inte leva kring media, visst min telefon följer mig vart jag än går. Men jag känner mih mer och mer bekväm i att inte ha en tv. Ibland är det rent av skönt att inte ha tv:n att slösa en hel dag framför som jag gjorde förr. Jag läser böcker och tar tag i mitt liv istället för att fly till tvtablån.


Det är farligt när saker tar över livet och de blir livsnödvängiga för en själv. Man kan inte leva utan dem. det är först när man tvingas leva utan dem som man inser att det finns ett liv utanför min sak. man dör inte om man inte har en tv, man dör inte om man har en android ist för en Iphone. Men vi är på jorden för att göra misstag för att sedan kunna lära sig utav dem. Det är precis det som min reflektion kring livet ska hjälpa mig med. JAg gör misstag efter misstag men det känns inte som jag har lärt mig av dem jag kör på i samma hjulspår, jag har fastnat i ett beteende som måste brytas.


så där nu är det dags för att göra iordning sig för jobbet :) hoppas ni haft en bra dag :)

Av Cecilia - 28 juli 2012 16:56

Jaha här sitter man i sängen och känner sig liten och övergiven... Då händer det som inte får hända... Det börjar att åska... Jag hatar åska och är sjukt rädd för den... Så nu ligger jag i sängen det enda stället man känner sig trygg... Ligger här och läser och reflekterar över mitt liv :-/ inte roligt men nyttigt... Jaa usch vad jag hatar åska... Blä... Hoppas det drar över snabbt :-/
jag älskar det svenska sommar vädret...

Av Cecilia - 28 juli 2012 16:09

Ja måndag närmar sig med stormsteg... Jag berättade allt för farmor och hon kommer hem och hjälper mig... Jag bröt ihop av att hon erbjöd sig att hjälpa mig igenom detta.... Men jag önskar att allt kunde vart bra... Att jag hade sluppit detta... Att jag inte hade behövt ta dessa beslut... Just nu sitter jag på köks golvet och känner mig hur liten som helst... Jag orkar inte med att känna så här jag måste få ordning på mitt liv... I morgon ska jag ringa så jag får tid hos kurator, jag klarar inte detta själv... Jag är inte superwoman, jag är en människa som måste lära sig att visa sina känslor, öva upp sitt tålamod och lära sig att det är okej att ta emot hjälp... Nee nu går det inte längre :-/ ska ringa mamma <3 hoppas ni fått en bättre start på dagen än vad jag fått :-/

Av Cecilia - 28 juli 2012 14:55

Hmm idag måste jag få lite gjort :-) det behövs dammas och torka av möbler och prydnader :-) köket måste få sig en rejäl omgång :-P nee men torka av skåp och alla öppna ytor :-) sedan ska det omorganiseras lite i fönstren... Hmmm måste egentligen putsa fönstren men det får jag göra nästa vecka :-) sen så behöver trädgården... Hmm vad behöver trädgården... Jooo typ börjas om men men det är morgondagens bekymmer ;-) det är planering för i morgon... Däremot ska jag slänga. skräpet från trädgården ikväll :-) det tar sån plats :-/ så det måste iväg :-/ sen så är det det vanliga som ska göras... Hmmm JOBBA.... Är inte peppad alls men det är bara att gå dit :-/ fast idag ska jag nog läsa om drömtydning så vem vet det kanske blir intressant plus att jag älskar att jobba lördag nätter dels bra betalt men också att det är mer städning som ska göras och det underlättar på jobbet en del :-) :-) jaaa som ni ser så har jag en del att göra idag så det är väl dags att sätta igång :-) :-) hoppas ni får en bra dag :-) för det ska jag ha :-) jag älskar att städa :-)

Av Cecilia - 28 juli 2012 05:26

Jag ligger och slö kollar på Shan "The Man" Atci :-) älskar det :-) men jag är arg dels för att jag sov alldeles för länge och inte kan somna men också för att en äcklig jävla stor flug jävel... Bläää och den surrar ju som en helikopter för helvete... VAART ÄR FLUGSMÄLLJÄVELN!!!!!!!

hoppas ni kan sova :-) det kan inte jag :@

Av Cecilia - 28 juli 2012 02:45

Nu har Robin åkt hem från filmkväll :) jag sitter och mumsar på lite glass och funderar på allt som hänt denna vecka och vad som ska hända i nästa vecka. Men tack Robin som fick mig på lite andra tankar ikväll :) men filmkvällen började med kyckling och bulgur wook ihop med smurfarna och efter det tog vi var sin kopp te... Sen blev de slö kollande på youtube på lillabloggen, big bang theory klipp och sedan Magnus Betner http://www.youtube.com/watch?v=Iea1z6iRyH0&feature=fvwrel . Men tack för en underbar kväll jag hade jätte trevligt :) Nu kollar jag på: http://www.youtube.com/watch?v=3fZKZjmyZtw&feature=related . Jag måste säga att den här kvällen gjorde mig gott :)


hoppas ni med haft en trevlig kväll ni med

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards