Alla inlägg den 21 februari 2013

;)

Av Cecilia - 21 februari 2013 15:07

Sömnbristen har smugit sig på ;) men inte ledsen över det :) jag åt världens godaste pizza på eddies pizzeria i Tidaholm :) träffade mitt ex Mats där :/ lite obekvämt speciellt när de enda två lediga platserna fanns vid honom :/ jaja kände mig nöjd iaf eftersom jag dels var uppklädd, dels sminkad och dels hade högklackat ;) overall rätt snygg för en lunch på stan i Tidaholm Xd han satt i arbetskläder Xd sååå jag vann Xd Haha Xd och som vanligt undrade han över yra :) jobbigt när det är jag som sitter med hans dröm hund Xd jaja nu sitter jag trotts min sömnlösa natt och gör läxor ;) hihi känner mig sjukt nöjd faktiskt ;)

Dessutom så kom jag på när jag åtog sallad att det är okey att äta salladsdressing till ;) De fettlösliga vitaminerna innefattar A-, D-, E- och K-vitamin. Samtliga dessa vitaminer måste lösas upp i fett under matsmältningen. Annars tas de inte upp av kroppen, utan passerar istället rakt ut genom tarmen.
En av de första biverkningar man drabbas av vid en extremt fettfattig kost är att upptaget av de fettlösliga vitaminerna minskar. Det är därför viktigt att äta fett i samma måltid som de fettlösliga vitaminerna. Även om alla typer av fett är lika bra på att lösa upp dessa vitaminer är det viktigt att äta rätt sorts fettkvalitet av andra synpunkter. Omättat fett är bra för att motverka hjärt-kärlproblem och är därför den fettkälla vi bör välja i första hand. Du behöver dock inga större mängder fett för att säkra ett bra upptag av fettlösliga vitmainer. Den nödvändiga mängden fett av rätt kvalitet får du om måltiden innehåller:
Lite fet fisk (till exempel en laxkotlett som är ungefär lika stor som din handflata)
Lite raps- eller olivolja (1-2 teskedar är tillräckligt)
En halv avokado
En näve nötter eller mandlar.
Lite ost (mager ost innehåller också en del fett)
Bröd rikt på frön (exempelvis bröd innehållande solrosfrön)
10-20 gram fett totalt per dag är tillräckligt för att säkra ett tillfredsställande upptag av vitaminer. Du kan alltså inte använda de fettlösliga vitaminerna som ursäkt för att äta för mycket fett. Sååå ät era grönsaker med fett ;) haha Xd

Av Cecilia - 21 februari 2013 12:11

Så där nu ligger jag på vardagsrums golvet hos mamma ;) jag har redan hunnit med fika på Julius med Nina och hemma fika hos Jonna :) och nu myser med Mimmi och yra :) ska strax iväg och käka lunch med mamma :)

Av Cecilia - 21 februari 2013 05:45

Igår städade jag och sedan kom Jerry vi åt köttfärslimpa med potatis mos och jag åt broccoli till :) hihi :) as gott sedan hade båda matkoma efter det somnade och sedan :/ jag som gått upp vid 12.30 från sängen bestämmer mig att komma iväg tidigt till Tidaholm idag dels för att möta upp Robin som ska till Skövde men också för att jag sumpat dygnet så behöver sova en sväng i em innan mötet Xd haha kommer jag nog inte göra iaf men jag har förhoppningar om det :) haha :) nu ska jag iaf vila på pendeltåget :)

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards