Direktlänk till inlägg 12 maj 2016

Hemma :)

Av Cecilia - 12 maj 2016 16:52

Dagen har varit fantastiks :) fullt med kreativitet :) 9orna byggde sina hus :)

7orna har byggt sina uppfinningar :) kommer mer bilder på dem bästa vecka :)

Och sedan så åkte jag hem :) redan vid 15.00 :) känner mig sjukt trött :/ men ska nu sätta igång med mina cheesecake :)

Recept från Arla
En mycket god frusen cheesecake som är som en glasstårta. Enkel att göra och kan förberedas månader i förväg om man så vill.

Tid: 30 min + 4 timmar i frysen
Portioner 6-8 portioner
Ingredienser:
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex

Utrustning du behöver:
1 st form med löstagbar kant / springform ca 20-26 cm i diameter

Gör så här:
Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.

(Den bunke som äggvitorna hälls i måste vara torr och fettfri.)

Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp.

Tillsätt färskosten. Blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på lägsta hastighet.

Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga.

Rör därefter ner den vispade grädden i smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen.

Vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena, fettfria vispar) med elvisp.

(Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.)

Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna.

Krossa kexen. Använd gärna en mortel. Man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda.

Lägg hälften av kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.

Strö resten av kaksmulorna ovanpå.

Ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Vid servering: Tag ut cheesecaken 15-30 minuter i rumstemperatur före servering eller ställ den i kylen 1-1,5 timmar.

(Tag bort den löstagbara kanten efter att formen stått framme i rumstemperatur eller i kylen. Om du av någon anledning vill ta bort den direkt så låt den i så fall stå framme i rumstemperatur minst 5 minuter innan du lossar den löstagbara kanten, det är annars lätt att den går sönder, var försiktig.)

Så det är vad jag tänker syssla med nu den närmsta tiden :) för att sedan laga lite mat :) och fixa lite hamburgerbröd :) känns som om det kommer bli en del recept här idag ;) hahahaha <3 Love to bake <3

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 8 februari 2017 06:12

Idag kommer det vara full fart :) det var det iof igår med med alla lektioner sluta sent hem till Linda få mat och prata :) sedan till Trollhättan hämta saker från förrådet för att kunna få med allt jag vill få med i morgon :) då resan upp till ingen...

Av Cecilia - 8 februari 2017 05:59


Det är en dag kvar! En dag! Jag längtar så jag tror jag håller på att dö ? 1 dag kvar 1 dag tills jag är i dina armar och hör dig viska jag älskar dig ? ...

Av Cecilia - 7 februari 2017 06:32

Då jag råkade somna sent för att jag lyssnade på musik är jag idag katastrof trött :) har bestämt mig för att försöka sluta svära så mycket son jag gör :) jag är lycklig och glad och snart är vi tillsammans :) jag borde gå in och dusha men just nu är...

Av Cecilia - 7 februari 2017 06:31


Vi låg och pratade igår inte allt för länge men han fick somna hyfsat i tid :) jag råkade ligga och lyssna på musik alldeles för länge :) men somnade typ 01 tror jag ? Men idag så är det bra 2 dagar kvar ? 2 dagar tills vi tillsammans kan lyss...

Av Cecilia - 6 februari 2017 05:55

Idag har jag bara 2 lektioner :) och så ska jag jobba med tekniken med en vikarie :) vi ska skriva ut prov och de case vi gjorde förra veckan :) dessutom så är tanken att vi ska rätta massa teknikuppgifter som inte rättats ännu :) så det hoppas vi ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards