Direktlänk till inlägg 12 maj 2016
Dagen har varit fantastiks :) fullt med kreativitet :) 9orna byggde sina hus :)
7orna har byggt sina uppfinningar :) kommer mer bilder på dem bästa vecka :)
Och sedan så åkte jag hem :) redan vid 15.00 :) känner mig sjukt trött :/ men ska nu sätta igång med mina cheesecake :)
Recept från Arla
En mycket god frusen cheesecake som är som en glasstårta. Enkel att göra och kan förberedas månader i förväg om man så vill.
Tid: 30 min + 4 timmar i frysen
Portioner 6-8 portioner
Ingredienser:
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
Utrustning du behöver:
1 st form med löstagbar kant / springform ca 20-26 cm i diameter
Gör så här:
Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.
(Den bunke som äggvitorna hälls i måste vara torr och fettfri.)
Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp.
Tillsätt färskosten. Blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på lägsta hastighet.
Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga.
Rör därefter ner den vispade grädden i smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen.
Vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena, fettfria vispar) med elvisp.
(Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.)
Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna.
Krossa kexen. Använd gärna en mortel. Man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda.
Lägg hälften av kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten.
Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.
Strö resten av kaksmulorna ovanpå.
Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Vid servering: Tag ut cheesecaken 15-30 minuter i rumstemperatur före servering eller ställ den i kylen 1-1,5 timmar.
(Tag bort den löstagbara kanten efter att formen stått framme i rumstemperatur eller i kylen. Om du av någon anledning vill ta bort den direkt så låt den i så fall stå framme i rumstemperatur minst 5 minuter innan du lossar den löstagbara kanten, det är annars lätt att den går sönder, var försiktig.)
Så det är vad jag tänker syssla med nu den närmsta tiden :) för att sedan laga lite mat :) och fixa lite hamburgerbröd :) känns som om det kommer bli en del recept här idag ;) hahahaha <3 Love to bake <3
Då jag råkade somna sent för att jag lyssnade på musik är jag idag katastrof trött :) har bestämt mig för att försöka sluta svära så mycket son jag gör :) jag är lycklig och glad och snart är vi tillsammans :) jag borde gå in och dusha men just nu är...
Idag har jag bara 2 lektioner :) och så ska jag jobba med tekniken med en vikarie :) vi ska skriva ut prov och de case vi gjorde förra veckan :) dessutom så är tanken att vi ska rätta massa teknikuppgifter som inte rättats ännu :) så det hoppas vi ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|