Direktlänk till inlägg 13 maj 2016
Då är allt gjort :)
Portioner: 4
Ingredienser:
1 st gurka
0.75 dl ättikssprit 12%
1.5 dl vatten (lite drygt)
3 msk socker
0.5 krm salt :)
Gör så här:
1. Skiva gurkan med osthyvel eller riv på grova sidan av rivjärnet.
2. Krama ur överflödig vätska och lägg gurkan i en bunke.
3. Häll på ättika, socker, och vatten och sist lite salt.
4. Blanda och låt stå och dra i kylen ca 10 minuter.
Ingredienser
Portioner: 8
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chilifrukt
2 - 3 rödlökar
Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna.
Strimla chilifrukten. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner i lagen. Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ingredienser
Portioner: 4
7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
Så här gör du :)
Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.
Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.
Hoppas verkligen detta blir bra :) man vet ju knappt det förrän i morgon :)
Nu blir det att ta ut hundarna :) hoppas ni får en trevlig kväll :)
Då jag råkade somna sent för att jag lyssnade på musik är jag idag katastrof trött :) har bestämt mig för att försöka sluta svära så mycket son jag gör :) jag är lycklig och glad och snart är vi tillsammans :) jag borde gå in och dusha men just nu är...
Idag har jag bara 2 lektioner :) och så ska jag jobba med tekniken med en vikarie :) vi ska skriva ut prov och de case vi gjorde förra veckan :) dessutom så är tanken att vi ska rätta massa teknikuppgifter som inte rättats ännu :) så det hoppas vi ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|