Alla inlägg den 20 mars 2016

Av Cecilia - 20 mars 2016 23:11

Jag hann inte så mycket mer än att laga mat och äta och kolla Parneviks innan klockan var för mycket så det är dags att sova ): asså mina dagar går för fort alternativt att jag ska pressa in så mycket som möjligt på dem ;) vet inte vad som är det största problemet :)

Men det jag och Erik har bestämt oss för nu är att vi ska adoptera en hemlös hund istället för att köpa en valp då vi inser att den uppfödaren vi vill ha kommer att få valpar för sent eller inte alls :/ så just nu kollar vi runt på hundar utan hem och försöker komma fram till vad det är för hund som vi vill ha :) känns underbart om det blir så :) men jag vet inte stort ansvar så bra att tänka efter lite :)

God natt allihopa måste sova nu mina händer gör fruktansvärt ont idag :/ blev ingen träning i dag heller men det får vi ta tag i imorgon :) idag behövde jag nog sova och vila :)

Av Cecilia - 20 mars 2016 20:38

Vardagsrumsbordet är nu tomt från kläder dock är Eriks garderob full med kläder nu men det får jag ta hand om en annan dag :) nu har vi slängt massa skräp så hallen är också tom från skit :) och vi är ute och glider i V70 som fått på sina snygga fälgar :) underbara söndag kväll :) dock han jag inte mer än till symaskinen med mina projekt men det löser sig sedan :) nu blir det Ica och köpa créme fraiche :)

Av Cecilia - 20 mars 2016 20:13

Tvätten är hängd och jag har skakat lakanen i sängen och fritt igång torktumlaren för sista gången idag :) väntar på att Erik ska komma in och laga mat med mig :) så då börjar jag på min att göra lista som ligger i sängen i gästrummet :)

Av Cecilia - 20 mars 2016 19:31

Disken färdig :) plockat i och ur den :) tvätten nerplockad och den nya upphängd :) väntar på art nästa maskin ska bli färdig :) har grejjat en massa med vad jag ska göra och hinna :) så just nu ser det ut så här :)

Två sopsäckar en med kartong och en med plast som ska bort till återvinningen och slängas :)

3 stycken papperskassar med kläder som ska till skolan för att återbrukas :) vi får se vad det blir med dem :)

Vardagsrums bordet intaget av kläder Från Eriks bror som Erik ska kolla om han går i :) så det är en av aktiviteterna ikväll :)

Sängen i gästrummet är min att-göra-lista in real life :) det är nästan alla projekt jag har som behöver kollas över :) har säkert mer någonstans men detta var det jag hittade nu :) så ska börja ,ed det enkla sy klart muddar på mysbyxor och laga jeansen så det börjar att arbetas ner :) så skönt att strukturerat upp det så man vet vad som ska göras nu :)

Av Cecilia - 20 mars 2016 17:22

Jag och yra gick ut på en prommenad i solen :) det var väldigt skönt och nog det jag behövde visst har jag fortfarande ont i huvudet och känner mig slö men mår allt lite bättre nu :)

Väl hemma tog vi en promenad runt huset... Ingen vacker syn ;) yras ja finns inga finare ord än bajs låg ju på hela gräsmattan :) 10 bajspåsar senare så var gården ren och fin från bajs och massa frigolit från nybygget snett bredvid oss :) så tog och slängde lite skräp också :) nu ska tydligen vi byta däck på V70 :)

Snygga fälgar :) men ska väl hjälpa till nu ;) hahaha :)

Av Cecilia - 20 mars 2016 15:26

Jag trodde jag skulle upp och jobba men stendäckade tills nu med mobilen i handen... Känner mig febrig och seg idag får det nog bara bli vila om jag inte mirakulöst blir bättre snart <3 skulle behöva fixa några mail först dock och så men det är inte så ansträngande ;) som tur är :) jag kanske också skulle se över lite hur det går med mina broderier :) det är ju också något som inte är så ansträngande :)

Hunden behöver dock ut på en prommenad här snart för vi har bara varit runt på trädgården idag och grejjat :) så det får kanske bli en prommenad här strax för att se om jag piggnar till lite :)

Börjar faktiskt känna mig lite piggare :) jag kanske kan vända den här dagen ändå :) wopp wopp :)

Av Cecilia - 20 mars 2016 12:52

Jag har ju beställt från partykungen några gånger :) och får deras mail brukar oftast inte öppna det utan bara slänga det men fick faktiskt reda på 9 saker om påske som jag tyckte var lite roligt :)

1. Påskriset
Det som i dag är något fint att pynta med fjädrar hade en helt annan funktion förr. Barn och tjänstefolk blev piskade med riset av husbonden för att de skulle komma ihåg hur Jesus led när han hängde på korset.

2. Påskkärringar
Idag klär barn ut sig till rosenkindade påskkärringar och äter godis. Detta grundar sig i gammal folktro om häxor. Enligt folktron flög häxorna till Blåkulla på skärtorsdagen. För att skrämma dem sköts det bland annat gevärsskott och det gällde att gömma sina kvastar.

3. Påskägg
Kristendomen gillar ägg. Enligt religionen är ägget en symbol för pånyttfödelse vilket ju är precis vad Jesus genomgick. Ännu en anledning kan förstås vara att hönorna börjar piggna till efter våren och helt enkelt lägger fler ägg.

4. Datum
Påsken är sjukt rörig. Det är aldrig någon som vet exakt när den infaller trots att det påstås ha varit bestämt sedan år 325. Då hölls ett kyrkomöte i Niceae där det beslutades att påsken alltid är på söndagen efter första fullmånen efter vårdagsjämningen. På grund av det beslutet får vi leva med att påsken kan firas vilken helg som helst mellan 22 mars och 25 april.

5. Jesus
Vad sysslade han med egentligen? På skärtorsdagen åt han nattvarden. På långfredagen blev han korsfäst. På påskdagen, som infaller på en söndag, återuppstod han.

6. Maten
På påskdagen var det dags för FEST! Fram tills denna dag var det fasta som gällde, den fick brytas först efter påskaftons midnatt. Då ville alla så klart äta sig rejält mätta. I dag är det få som fastar men vi har fortsätt hålla en rejält middag.

7. Haren
Haren, som kommer och gömmer ägg, är en tradition från Tyskland. Innan påskharen blev populär var det vanligt med en påsktupp.

8. Godiset
Varje barn i Sverige får i genomsnitt 3,4 påskägg varje år, dubbelt deras rekommenderade kaloriintag för en hel vecka. Svenskarna beräknades påsken 2016 äta 10.000 ton godis.

9. Namnet
Namnet påsk har sitt ursprung i Eostre eller Eastre, en anglosaxisk gudinna av ljus och gryningen som hedrades vid hedniska festivaler fira vårens ankomst.

Det känns lite som om påsken inte alltid bara fokuserats kring mat och godis! Det är en blandning av olika traditioner och influenser som bakats ihop till något vi tror är viktigt! Men nu är det som det är och jag har inga planer för påsk så det blir lungt här hemma jag ska grejja med mina projekt :) känns väldigt bra :)

Jag var också inne hos grannarna och fick lite mat i magen :) det var skönt och roligt speciellt när man känner sig lite nere så är det super att gå in till barnen och prata lite med Linda tur jag har världens bästa grannar :) fick ungspannkaka idag med det var super :)

Av Cecilia - 20 mars 2016 10:31

Nu är frukosten intagen för mig bestod frukosten av en grapefrukt och lite rostat bröd :) Erik han åt loops ;) sedan har vi också hunnit med en dusch :) det var skönt det behövdes verkligen :) jag har också slängt igång en tvättmaskin :)

Min huvudvärk är inte över och jag känner mig dålig :/ hoppas att den går över snart :) jag tror dock att det är stress men hoppas att det går över idag när jag fått ännu mera gjort :)

Nu ska jag och hunden iaf ut i det fina vädret och gå en prommenad :)

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards