Alla inlägg under maj 2016

Av Cecilia - 13 maj 2016 21:25

Omg somnade ju lite för länge i morse :) men han ut med hundarna

Så här vaknade jag och alvis <3 skön morgon <3 efter vår andra sömn :)

Hemma sedan så gjorde jag lite pannkakstårta av pannkakorna som var kvar :) Erik ville ha det :) till kvällsmat så hämtade vi oss en pizza :) och nu ligger vi och hundarna och chillar i soffan :) ska strax börja med att pickla lök, gurka och göra cowleslaw :) inför morgondagens middag :) ska ta och pressa hamburgarna i morgon :)

Ska ta och hitta lite recept till allt som ska göras nu :)

Av Cecilia - 13 maj 2016 06:09

Hundarna och jag gick upp i tid idag :) vi var ute och gick :)

Och eftersom min älskling fyller år idag så blev det pannkakor till frukost ;)

Och jag har börjat plocka in all disk :) men ska nog sova 30 min först ;)

Av Cecilia - 12 maj 2016 22:45

Nu väntar sängen :) hundarna har varit ute :) den vanliga prommenaden :) men glömde ju så klart telefonen hemma :) men det brukar ju vara runt 60 cal :) och allt bröd är fruset :) minska jag sova för att fixa pannkakor åt Erik i morgonbitti :)

Av Cecilia - 12 maj 2016 21:52

58 stycken :)

Sjukt goda men är så trött nu av allt blandande och knådande :) hihi :) men nu är allt förberett inför lördag nästan :) i morgon ska det picklas rödlök och gurka :) sedan så är allt klart :)

Suck vad trött jag är :)

Av Cecilia - 12 maj 2016 18:50

Degen är nu iordning :) nu ska dem jäsa typ 2 timmar sedan är det dags att baka ut :)

Vi var inte så hungriga så vi bestämde oss för att grilla korv :) så vi kan sitta och njuta av den underbara kvällen :)

Nu blir det att slappa med hundarna en sväng :) kvart över 9 börjar utbaket :)

Älskar att ha hus :) höra grannarna grejja i trädgårdarna :)

Av Cecilia - 12 maj 2016 18:06

Cheesecake klart :) och in i frysen för att stå och bli smaskiga tills lördag :)

Och städet är avstädat :) för nu ska vi börja dagens nästa steg :) laga lite mat :) och fixa lite hamburgerbröd :)

Hittade Pär Mobergs recept på hamburgerbröd :)

Du behöver
25 g jäst
6 dl vatten
12 dl vetemjöl
2 msk havssalt
sesamfrön

Gör så här
Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.

Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.

Blanda degen tills den blir genomarbetad. Obs, degen skall vara kladdig.

Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.

Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna).

Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och salt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter. När bullarna gräddas i ugnen - fyll en kaffekopp till hälften med vatten och släng in i ugnen över bullarna så att det fräser till.

Av Cecilia - 12 maj 2016 16:52

Dagen har varit fantastiks :) fullt med kreativitet :) 9orna byggde sina hus :)

7orna har byggt sina uppfinningar :) kommer mer bilder på dem bästa vecka :)

Och sedan så åkte jag hem :) redan vid 15.00 :) känner mig sjukt trött :/ men ska nu sätta igång med mina cheesecake :)

Recept från Arla
En mycket god frusen cheesecake som är som en glasstårta. Enkel att göra och kan förberedas månader i förväg om man så vill.

Tid: 30 min + 4 timmar i frysen
Portioner 6-8 portioner
Ingredienser:
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex

Utrustning du behöver:
1 st form med löstagbar kant / springform ca 20-26 cm i diameter

Gör så här:
Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.

(Den bunke som äggvitorna hälls i måste vara torr och fettfri.)

Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp.

Tillsätt färskosten. Blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på lägsta hastighet.

Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga.

Rör därefter ner den vispade grädden i smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen.

Vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena, fettfria vispar) med elvisp.

(Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.)

Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna.

Krossa kexen. Använd gärna en mortel. Man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda.

Lägg hälften av kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.

Strö resten av kaksmulorna ovanpå.

Ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Vid servering: Tag ut cheesecaken 15-30 minuter i rumstemperatur före servering eller ställ den i kylen 1-1,5 timmar.

(Tag bort den löstagbara kanten efter att formen stått framme i rumstemperatur eller i kylen. Om du av någon anledning vill ta bort den direkt så låt den i så fall stå framme i rumstemperatur minst 5 minuter innan du lossar den löstagbara kanten, det är annars lätt att den går sönder, var försiktig.)

Så det är vad jag tänker syssla med nu den närmsta tiden :) för att sedan laga lite mat :) och fixa lite hamburgerbröd :) känns som om det kommer bli en del recept här idag ;) hahahaha <3 Love to bake <3

Av Cecilia - 12 maj 2016 07:53

Hudarna har varit ute och jag har bytt om till en långklänning :) får visa sedan :) är sjukt taggat för jobbet nu :) woop woop :) nu blir det teknik undervisning :)

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards